Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی مشغول کار روی روشی هستند که با استفاده از آن می‌توان از امواج مغزی افرادی که شاهد عینی جنایت بوده‌اند، از صحت تشخیص این افراد مطمئن شد. آن‌ها امیدوارند با این روش بتوانند از محکومیت افراد بی‌گناه در اثر تشخیص اشتباه شاهدان عینی جلوگیری کنند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست از پایگاه خبری تِک اکسپلور (Tech Xplore)، در نوامبر ۲۰۲۱، کوین استریکلند (Kevin Strickland) بعد از گذراندن ۴۲ سال در زندان، تبرئه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۱۹۷۸، او به دلیل شهادت اشتباه یک شاهد عینی به ارتکاب سه قتل متهم شده بود. شاهد عینی بعداً گفت که پلیس برای شناسایی استریکلند به او فشار آورده بود. او تلاش کرد شهادتش را پس بگیرد؛ اما موفق نشد و در سال ۲۰۱۵ از دنیا رفت.

در سراسر جهان، سازمان‌های مجری قانون با مشکلاتی از جمله غیرقابل اعتماد بودن شهادت شاهدان عینی و نادربودن سرنخ‌های فیزیکی در صحنه‌های جرم مواجه‌اند. شواهد بسیاری گویای این مطلب است که اشتباه شاهدان عینی در شهادت، یکی از عوامل محکومیت‌های اشتباه است. پلیس در حدود ۱۵ درصد از صحنه‌های جرم یا کمتر از آن، شواهد فیزیکی را جمع‌آوری می‌کند؛ این باعث می‌شود شواهد غیرفیزیکی مانند شهادت شاهدان عینی اهمیت زیادی پیدا کند.

ممکن است استفاده از فناوری نوآورانه موجب شود استریکلند و سایر قربانیان شهادت اشتباه از مجازات‌های طولانی‌مدت نجات یابند.

 

 

پیتر رُزِنفِلد (Peter Rosenfeld) استاد دانشگاه نورث وِسترن (Northwestern University) در ایالات متحده آمریکا، پروتکل آزمایشی پیچیده (the Complex Trial Protocol) را طراحی کرد که یک روش مطمئن و معتبر برای تجزیه‌ و تحلیل یک موج مغزی خاص به نام پی ۳۰۰ (P۳۰۰) است. این روش نسبتاً ارزان و غیرتهاجمی است و احتمالاً می‌توان از آن در تعیین این مطلب استفاده کرد که آیا شاهد یا مظنون، بخش‌های مهم اطلاعات مربوط به جنایت را که فقط آن شخص و مقامات از آن مطلع هستند، تشخیص می‌دهد یا نه.

همه ما هنگامی که می‌شنویم ناممان در محیط اجتماعی برده می‌شود، توجهمان جلب می‌شود. از ابتدای زندگی بشر، این واکنش یکی از واکنش‌های مربوط به بقا بوده است که ما را قادر می‌سازد تشخیص دهیم صدای خاصی که می‌شنویم یا منظره خاصی که می‌بینیم، تهدید محسوب می‌شود یا خیر. واکنش ناخودآگاه، یکی از فرضیه‌های پیشرو برای پی‌ریزی این پدیده است. 

پی ۳۰۰ یکی از امواج مغزی الکتریکی است که از طریق قراردادن الکترودها روی جمجمه افراد تشخیص داده می‌شود. حدود ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلی‌ثانیه پس از اینکه یک محرک معنادار به فرد ارائه شد، این موج بر روی الکتروانسفالوگرام (موج‌نگار مغز) به صورت انحنای مثبت یا منفی (به صورت منحنی رو به پایین یا رو به بالا) ظاهر می‌شود. این واکنش یک شاخص قابل اعتماد تشخیص حافظه (reliable index of memory recognition) به‌شمار می‌رود که هنگامی که شخصی نام یک فرد یا طعم شیرین شکلات یا صدای یک هنرمند را تشخیص می‌دهد، آن را به صورت انحنای مثبت یا منفی نشان می‌دهد.

پروتکل آزمایشی پیچیده یک روش ویژه برای به‌کارگیری آزمایش اطلاعات پنهان (concealed information test) است. این روش در تحقیقات پزشکی قانونی مانند رژه هویت (identity parades) استفاده می‌شود.‌ در رژه هویت چندین نفر از جمله مظنون در کنار یکدیگر می‌ایستند و شاهد سعی می‌کند از بین آن‌ها متهم را تشخیص دهد. بخشی از اطلاعات مهم به مظنون یا شاهد داده می‌شود در حالی که تعدادی اطلاعات بی‌ربط هم در کنار اطلاعات اصلی قرار می‌گیرد.

در این آزمایش، محققان فعالیت مغزی مصاحبه‌شونده را از طریق الکترودهایی که به جمجمه او متصل شده تجزیه‌ و تحلیل می‌کنند. سپس، از یک محاسبه آماری استفاده می‌کنند تا متوجه شوند آیا مصاحبه‌شونده اطلاعات مهم مانند صورت مهاجم یا سلاح را در مقایسه با اطلاعات بی‌ربط تشخیص می‌دهد یا نه.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: مغز ، ایالات متحده آمریکا ، فناوری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مغز ایالات متحده آمریکا فناوری شاهدان عینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۶۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمی‌توانیم بگوییم «یسنا » ربوده شده یا نه | آخرین وضعیت پیگیری پرونده گم شدن دختر کلاله‌ای

به گزارش همشهری آنلاین، سرهنگ سید خلیل هاشمی اظهار کرد: همان گونه که قبلاً اشاره شد در روز ۹ اردیبهشت ساعت ۱۶:۳۰ دقیقه خبر مفقودی دختر بچه‌ای به نام «یسنا دیدار» از طریق تماس‌های فوریتی ۱۱۰ به مرکز اطلاع داده شد که بلافاصله نیروهای گشت انتظامی به همراه فرمانده بخش به منطقه مورد نظر اعزام شدند.

وی افزود: ساعت ۱۷ عصر همان روز نیروهای هلال احمر در کنار نیروهای مردمی و انتظامی قرار گرفتند و گشت زنی‌ها آغاز شد.

فرمانده انتظامی کلاله با بیان اینکه موضوع از روز دوم به طور جدی تر دنبال شد، گفت: در روز دوم نیروهای دستگاه‌های مختلف چون منابع طبیعی و محیط زیست در کنار نیروهای انتظامی، هلال احمر و مردمی قرار گرفتند و جست وجوها ادامه یافت.

وی با اشاره به اینکه فرمانده انتظامی استان پلیس آگاهی و نیروهای عملیاتی و جنایی استان را عازم منطقه کرد، یادآور شد: دستگاه هلی‌شات، پاراموتور و یک دستگاه بالگرد از استان سمنان از طریق هلال احمر وارد منطقه و نقطه به نقطه آن اسکن شد اما خبری از این دختر چهار ساله نشد.

هاشمی اظهار کرد: با هماهنگی بین پلیس اطلاعات جنایی آگاهی گلستان با استان مازندران دو قلاده سگ زنده یاب از استان مازندران وارد منطقه شدند اما نتیجه‌ای حاصل نشد که تصمیم گرفته شد یک قلاده سگ زنده یاب دیگر که در پیدا کردن اجساد حادثه ساختمان پلاسکو تأثیرگذار بود به منطقه اعزام شود که این سگ از روز گذشته وارد منطقه شد و بازهم نتیجه‌ای گرفته نشد.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه این اتفاق در زمین کشاورزی رخ داده و در آن روزی که یسنا مفقود شده بود حدود ۴۰ نفر از کارگران مشغول فعالیت بودند روز گذشته کار بازجویی از این افراد آغاز شد و تحقیقات جنایی همچنان ادامه دارد.

رصد و پایش منطقه توسط نیروهای تخصصی ادامه دارد

فرمانده انتظامی کلاله گفت: طبق دستوری که اعلام شد قرار شد از حضور مردمی در منطقه تقدیر و تشکر شود و فعالیت آنها را به پایان برسانیم و تحقیقات تخصصی توسط نیروهای پلیس و هلال احمر ادامه یابد.

وی با اشاره به اینکه مردم از شایعه پراکنی و اخبار دروغ کانال‌ها خودداری کنند، افزود: مردم اخبار را تنها از مراجع رسمی پیگیری کنند و از درست کردن جو سیاسی به شدت خود داری کنند.

فرمانده انتظامی کلاله با اشاره به برخی از اظهار نظراتی که ممکن است این کودک ربوده شده باشد، گفت: با توجه به اینکه در بحث جنایی هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم نمی‌توانیم در هیچ زمینه‌ای به ضرس قاطع نظر داد و باید منتظر بمانیم تا اطلاعات پلیس و بررسی‌های میدانی تکمیل شود.

کد خبر 848931 منبع: مهر برچسب‌ها استان مازندران خبر مهم هلال احمر حوادث ایران

دیگر خبرها

  • بارش‌های بهاری میهمان استان قزوین 
  • نمی‌توانیم بگوییم «یسنا » ربوده شده یا نه | آخرین وضعیت پیگیری پرونده گم شدن دختر کلاله‌ای
  • هشدار سازمان هواشناسی نسبت به افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریای خلیج فارس
  • نگاهی به بی‌بدن|متهمان ردیف اول قتل که قاتل نیستند!
  • محاکمه مرد رمال به اتهام تعرض به ۵ زن
  • فیلم| تایمز انگلیس: به‌زودی حکم بازداشت نتانیاهو صادر می شود
  • «شروود» یک سریال جنایی در شبکه چهار
  • چرا به سمت قبله نماز می‌خوانیم؟ + دلائل علمی
  • فیدان: مشتاقانه منتظر محاکمه مقامات اسرائیل هستیم
  • دستاورد‌های اطلاعاتی گرانقیمت ایران پس از عملیات «وعده صادق»