Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان ـ احتمالا شما هم بار‌ها به آخرین لحظات پیش از مرگ فکر کرده اید. دانشمندان در جدیدترین تحقیقات شان به نتایج جالب توجهی رسیده اند. اولین تصاویر ضبط شده از یک مغز در حال مرگ نشان داد که ممکن است آن چیزی که در آخرین لحظات زندگی به آن فکر میکنیم بهترین خاطرات مان باشد. دانشمندان به‌طور تصادفی پیچیده‌ترین اندام ما را در حین مرگ بررسی کرده و تصویری شگفت‌انگیز از مردن را به نمایش گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرا از این قرار است که یک بیمار به خاطر بیماری صرع تحت درمان بود و به الکتروانسفالوگرام (EEG) متصل بود. فعالیت مغز این مرد ۸۷ ساله در حال بررسی بود که ناگهان دچار حمله قلبی شد و جان باخت و در واقع ۱۵ دقیقه پس از مرگ او در نوار مغزی ثبت شد. در ۳۰ ثانیه از دو طرف ضربان قلب نهایی بیمار، افزایش امواج مغزی بسیار خاص مشاهده شد.

خاطرات قبل از مرگ

این امواج که به عنوان نوسانات گاما شناخته می‌شوند، با چیز‌هایی مانند بازیابی حافظه، مدیتیشن و رویا در ارتباط هستند. این می‌تواند به این معنا باشد که – اگرچه مطالعات بیشتری باید انجام شود – ممکن است در هنگام مرگ، یک فیلم کوتاه از بهترین خاطرات خود را ببینیم.

بخش‌هایی از مغز که در این مطالعه فعال شدند نشان می‌دهند که می‌توانیم وارد یک حالت رویایی آرام شویم که شبیه به مدیتیشن است. به طرز شگفت انگیزی، وقتی بدن ما از کار می‌افتد، مغز ما همچنان می‌تواند در تلاشی هماهنگ برای انجام کار نهایی سخت تلاش کند – که باعث می‌شود کمتر احساس غم کنیم.

دکتر اجمل زمار (Ajmal Zemmar)، جراح مغز و اعصاب در دانشگاه لوئیزویل زمار (LouisvilleZemmar) که این مطالعه را سازماندهی کرده، گفت: «از طریق ایجاد نوساناتی که در بازیابی حافظه نقش دارند، متوجه شدیم مغز ممکن است آخرین یادآوری رویداد‌های مهم زندگی را درست قبل از مرگ ما انجام دهد، مشابه آنچه در تجربیات پیش از مرگ گزارش شده است. این یافته‌ها درک ما را از اینکه دقیقاً چه زمانی زندگی به پایان می‌رسد را به چالش می‌کشد و سؤالات بعدی مهمی مانند سؤالات مربوط به زمان اهدای عضو را ایجاد می‌کند.»

گفتنی است تغییرات مشابهی در امواج مغزی موش‌ها در زمان مرگ مشاهده شده است، اما قبلاً در انسان هرگز مشاهده نشده است.

این مطالعه که در مجله «Frontiers in Aging Neuroscience» منتشر شده، می‌گوید: «داده‌های ما اولین شواهد را از مغز انسان در حال مرگ در یک محیط بالینی غیرتجربی و واقعی مراقبت‌های حاد، از این موضوع حمایت می‌کند که مغز انسان ممکن است توانایی تولید هماهنگ را در هنگام مرگ داشته باشد. با این حال، این نتایج تنها از بررسی یک مطالعه موردی است، با مغزی که قبلاً از صرع آسیب دیده بود. اما ممکن است راه را برای درک بیشتر در مورد آنچه که برای ما اتفاق می‌افتد – و آنچه فکر می‌کنیم – در هنگام مرگ هموار کند.

دکتر زمار اذعان داشت: «چیزی که ممکن است از این تحقیق بیاموزیم این است که: اگرچه عزیزان ما چشمان خود را بسته اند و آماده اند تا ما را رها کنند، اما مغز آن‌ها ممکن است در حال پخش برخی از بهترین لحظاتی باشد که در زندگی خود تجربه کرده اند.»

بحث درباره مردن موضوعی تابو و دلهره آور است، اما دانستن اینکه عناصر بیولوژیکی چیست و چرا اتفاق می‌افتد، می‌تواند آن را کمتر ترسناک به نظر برساند.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مرگ مغز انسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۱۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به برداشت اعضای بیمار مرگ مغزی در بیمارستان دشتستان، گفت: در این راستا بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد. - اخبار استانها -

نادر شکیب آزاد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در دشتستان، با اشاره به اینکه اهدای عضو بیماران مرگ مغزی به دیگر بیماران نیازمند به اعضا جان می‌بخشد از اهدا عضو بیمار مرگ مغزی یک بانوی دشتستانی خبر داد و اظهار داشت: لیلا حاجیانی ساکن روستای عیسوند شهرستان دشتستان با رضایت خانواده نوع دوستش دومین اهدا کننده عضو سال جاری شد.

وی تصریح کرد: این بانوی 50 ساله با کاهش سطح هوشیاری به بیمارستان شهید گنجی برازجان منتقل شد که بعد از انجام آزمایشات تشخیصی لازم، خون‌ریزی در بطن‌های مغزی به علت فشار خون کنترل نشد و متأسفانه همین امر باعث مرگ مغزی این بانو شد.

شکیب آزاد اضافه کرد: به دنبال تأیید مرگ مغزی این بانو، در نهایت با رضایت پدر و مادر مهربانش، کلیه‌ها و کبد آن برداشت شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از زحمات کارکنان بخش ICU جراحی، پزشکان تأیید کننده و مدیریت بیمارستان شهید گنجی برازجان در همراهی این عمل خاطرنشان کرد: این 117 همین برداشت عضو استان بوشهر و دومین برداشت اعضای بیماران مرگ مغزی سال جاری است.

وی اضافه کرد: تاکنون 7 قلب بیماران مرگ مغزی از استان بوشهر با پرواز به تهران و شیراز برای پیوند به بیماران انتقال داده شده است.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است
  • آیت‌الله محمدی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است
  • اعضای بیمار مرگ مغزی به ۶ نفر در مشهد اهدا شد
  • محبت‌های ما محدود به چیزهایی است که نوعی شناخت از آن‌ها داریم
  • وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی
  • لحظه دلهره‌آور ریزش قبر در هنگام تشییع جنازه + ویدئو
  • کبد بیمار یزدی نجات بخش جان هم‌وطنی دیگر شد
  • ثبت ششمین اهدای عضو در استان یزد
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک