Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که دانشمندان با دستیابی به مناطقی از مغز که به سختی قابل دسترس هستند گامی در جهت درمان بیماری آلزایمر برداشته‌اند و معتقدند اگر بتوانند داروها را به این قسمت ارسال کنند می‌توانیم به درمان آلزایمر در آینده امیدوار باشیم. تاریخ انتشار: 18:05 - 13 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۴۰۱۶

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، مناطقی از مغز که نقش مهمی در حافظه دارند به دلیل دیواره ضخیم سلول‌ها به نام "سد خونی مغزی" (blood-brain barrier) سخت قابل دسترس است و نمی‌توان آن قسمت را با دارو کنترل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر هیچ درمان مؤثری برای بیماری آلزایمر وجود ندارد. یکی از مهمترین چال‌های درمان آلزایمر سد خونی مغزی است که دارو‌ها نمی‌توانند از این بافت محکم رد شوند.

اما با استفاده از تکنیک تخصصی فراصوت، محققان "دانشگاه ویرجینیا غربی" توانستند سد خونی مغزی را در سه فرد مبتلا به آلزایمر به طور موقت و ایمن شل کنند. گرچه محققان هنوز نمی‌توانند دارو‌ها را به این مناطق منتقل کنند، اما مطالعه اخیر آن‌ها نشان می‌دهد که امواج فراصوت می‌تواند به کاهش تجمع پلاک‌های آلزایمر کمک کند.

دکتر "راشی مهتا" (Rashi Mehta)، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: ما توانستیم سد خونی مغزی را به روشی بسیار دقیق در ۲۴ ساعت شل کنیم. این روش با موفقیت و بدون عوارض جانبی در بیماران اجرا شد.

سد خونی مغزی یا در اصطلاح پزشکی (BBB) محدوده جداکننده بین مایع برون‌سلولی مغز در سیستم اعصاب مرکزی و جریان خون گردشی در بدن است به طوریکه اگر مواد رنگی به درون خون تزریق شود می‌توان مشاهده کرد که از این ماده درون مغز اثری دیده نمی‌شود. این پرده یا سد از مویرگ‌های ویژه تشکیل شده که بر خلاف ساختار عادی در مویرگ‌ها دارای منافذ معمول نبوده و اتصال بین سلولی در آن‌ها بسیار محکم است و در نتیجه بسیاری از ملکول‌ها و ریز ملکول‌ها و همچنین باکتری‌ها قادر به گذشتن از آن‌ها (از طریق انتشار) و رسیدن به مایع مغزی نخاعی در مغز نیستند.

دکتر مهتا و تیم وی از کلاه ایمنی ابتکاری مجهز به بیش از ۱۰۰۰ گره برای انتقال امواج فراصوت به سر بیماران استفاده کردند. طی این آزمایش سه زن در سنین ۶۱، ۷۲ و ۷۳ ساله مورد بررسی پزشکان قرار گرفتند. همه آن‌ها علائم شروع آلزایمر از جمله تجمع پلاک‌های آمیلوئید را داشتند. پزشکان دریافتند توسط امواج فراصوت می‌توانند به راحتی به درون این بافت (سد خونی مغزی) نفوذ کنند. این امواج در این حالت که سد خونی مغزی کمی شل بود گرمای ملایمی را برای دستکاری سلول‌ها تولید کرده بودند که این به پزشکان درباره مطالعه آن بخش کمک بسیاری کرد.

محققان همچنین به شرکت کنندگان "رنگ کنتراست" (contrast dye) ویژه‌ای که حاوی حباب میکروسکوپی بود، تزریق کردند. در حین ارسال پالس‌های امواج فراصوت، بیماران در دستگاه ام. آر. آی قرار گرفتند، تصاویر که از مغز آن‌ها حین آزمایش ثبت شد، تأیید کرد که امواج فراصوت به مقصد رسیده است.

پزشکان اظهار کردند آزمایشات بیشتری برای تایید این موضوع لازم است و اگر تمامی آزمایشات با موفقیت انجام شوند می‌توانیم در آینده شاهد درمان بیماری آلزایمر باشیم.

 

بیشتر بخوانید: تاثیر رژیم درمانی بر آلزایمر

 

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آلزایمر درمان بیماری آلزایمر مغز انسان بدن انسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۶۷۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد

ایتنا - آیا یک خشم طوفانی می‌تواند بر قلب تاثیر‌ بگذارد؟
تحقیقات پیشین نشان می‌دهد که بین دوره حاد خشم و افزایش خطر حمله قلبی رابطه‌ وجود دارد. محققان مرکز پزشکی ایروینگ دانشگاه کلمبیا، دانشکده پزشکی ییل، دانشگاه سنت جان در نیویورک و سایر موسسات به بررسی دلیل این ارتباط پرداخته‌اند.

برای پاسخ به این سوال، محققان باید تعدادی را عصبانی می‌کردند. آن‌ها ۲۸۰ جوان سالم را برگزیدند و آن‌ها را به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم کردند: یک گروه کنترل که با صدای بلند اعداد را می‌شمردند و از لحاظ احساسی در حالت خنثی بودند و گروه‌های دیگر که وقایعی که آن‌ها را عصبی، غمگین و مضطرب می‌‌کرد، به خاطر می‌آوردند. محققان قبل از شروع این تحقیق و در فواصل ۱۰۰ دقیقه‌ای، از شرکت‌کنندگان آزمایش خون گرفتند و جریان و فشار خون آن‌ها را اندازه‌گیری کردند.

طبق نتایج این تحقیق، که روز چهارشنبه در مجله قلب آمریکا (Journal of the American Heart Association) منتشر شد، خشم واقعا می‌تواند بر قلب تاثیر بگذارد، زیرا نحوه عملکرد رگ‌‌های خونی را مختل می‌کند.

پژوهشگران متوجه شدند که توانایی رگ‌های خونی برای گشاد‌ شدن در افراد گروه عصبانی، در مقایسه با گروه کنترل، به میزان قابل‌توجهی کاهش یافت. این قابلیت رگ‌ها در گروه‌های غمگین و مضطرب تغییری نکرد.

گشاد شدن رگ‌ها از طریق سلول‌های اندوتلیال که داخل رگ‌های خونی را پوشانده‌اند، تنظیم می‌شود. رگ‌ها با منبسط و منقبض شدن‌، جریان خون را به قسمت‌های بدن که به آن نیاز دارند، افزایش یا کاهش می‌دهند. طبق این تحقیق، تنها مشکل گشاد شدن رگ‌های خونی بود.

اختلال در نحوه گشاد‌ شدن رگ‌های خونی از علائم اولیه آترواسکلروز به شمار می‌رود که در واقع تجمع چربی و کلسترول (پلاک) روی دیواره سرخرگ‌ها است که شریان‌ها را سفت می‌‌کند. آترواسکلروز می‌تواند به بیماری عروق کرونر قلب، حمله قلبی، سکته مغزی و اختلالات کلیوی منجر شود.

دکتر هالی میدلکاف، متخصص قلب و استاد دانشگاه یو‌سی‌ال‌ای ایالات متحده، می‌گوید ‌نتایج این پژوهش به پزشکان کمک می‌کند بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی را که مشکل کنترل خشم دارند، تشویق کنند که از طریق یوگا، ورزش، درمان‌های شناختی‌رفتاری یا سایر تکنیک‌های شناخته‌شده، خشمشان را مهار و مدیریت کنند.

البته محققان تاکید می‌کنند که این پژوهش آزمایشگاهی مطالعه‌ای پایه و اولیه است و باید تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد. برای مثال دانشمندان هنوز دقیقا نمی‌دانند خشم چگونه گشاد شدن رگ‌های خونی را مختل می‌کند و این در مطالعات بعدی بررسی خواهد شد.

ضمن اینکه محققان به‌عمد شرکت‌کنندگانی را انتخاب کردند که سالم بودند و به بیماری قلبی یا سایر بیماری‌های مزمن مبتلا نبودند، زیرا این بیماری‌ها می‌توانست نتایج را مخدوش کند. این اگرچه نقطه قوت تحقیق است، محدودیت هم به شمار می‌رود، زیرا ممکن است نتایج آن برای افراد مسن و بیمار صدق نکند.  

به باور کارشناسان این تنها قدم اول است و تحقیقات آینده باید روی جمعیت‌ مبتلایان به بیماری‌های قلبی‌عروقی، مبتلایان به دیابت و نیز افراد ساکن مناطق روستایی و از اقلیت‌های قومی و نژادی مختلف نیز انجام شوند.

دیگر خبرها

  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • هشدار سازمان هواشناسی نسبت به افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریای خلیج فارس
  • میزان ذخیره خون استان اصفهان چند روز است؟
  • ۴ ادویه ضد آلزایمر
  • وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی
  • بانوی ۶۱ ساله اردبیلی نجات بخش جان همنوعانش شد
  • «تمساح خونی» با حضور جواد عزتی در مشهد اکران می‌شود
  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • چرا به سمت قبله نماز می‌خوانیم؟ + دلائل علمی