Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@11:49:19 GMT

پژوهشگران یک گام به درمان آلزایمر نزدیک‌تر شدند

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۶۶۹۳۴

پژوهشگران یک گام به درمان آلزایمر نزدیک‌تر شدند

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که دانشمندان با دستیابی به مناطقی از مغز که به سختی قابل دسترس هستند گامی در جهت درمان بیماری آلزایمر برداشته‌اند و معتقدند اگر بتوانند داروها را به این قسمت ارسال کنند می‌توانیم به درمان آلزایمر در آینده امیدوار باشیم.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، مناطقی از مغز که نقش مهمی در حافظه دارند به دلیل دیواره ضخیم سلول‌ها به نام "سد خونی مغزی"(blood-brain barrier ) سخت قابل دسترس است و نمی‌توان آن قسمت را با دارو کنترل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر هیچ درمان مؤثری برای بیماری آلزایمر وجود ندارد. یکی از مهمترین چال‌های درمان آلزایمر سد خونی مغزی است که داروها نمی‌توانند از این بافت محکم رد شوند.

اما با استفاده از تکنیک تخصصی فراصوت، محققان "دانشگاه ویرجینیا غربی" توانستند سد خونی مغزی را در سه فرد مبتلا به آلزایمر به طور موقت و ایمن شل کنند. گرچه محققان هنوز نمی‌توانند داروها را به این مناطق منتقل کنند اما مطالعه اخیر آنها نشان می‌دهد که امواج فراصوت می‌تواند به کاهش تجمع پلاک‌های آلزایمر کمک کند.

دکتر "راشی مهتا"(Rashi Mehta)، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: ما توانستیم سد خونی مغزی را به روشی بسیار دقیق در ۲۴ ساعت شل کنیم. این روش با موفقیت و بدون عوارض جانبی در بیماران اجرا شد.

سد خونی مغزی یا در اصطلاح پزشکی(BBB) محدوده جداکننده بین مایع برون‌سلولی مغز در سیستم اعصاب مرکزی و جریان خون گردشی در بدن است به طوریکه اگر مواد رنگی به‌ درون خون تزریق شود می‌توان مشاهده کرد که از این ماده درون مغز اثری دیده نمی‌شود. این پرده یا سد از مویرگ‌های ویژه تشکیل شده که بر خلاف ساختار عادی در مویرگ‌ها دارای منافذ معمول نبوده و اتصال بین سلولی در آنها بسیار محکم است و در نتیجه بسیاری از ملکول‌ها و ریز ملکول‌ها و همچنین باکتری‌ها قادر به گذشتن از آن‌ها(از طریق انتشار) و رسیدن به مایع مغزی نخاعی در مغز نیستند. 

دکتر مهتا و تیم وی از کلاه ایمنی ابتکاری مجهز به بیش از ۱۰۰۰ گره برای انتقال امواج فراصوت به سر بیماران استفاده کردند. طی این آزمایش سه زن در سنین ۶۱ ، ۷۲ و ۷۳ ساله مورد بررسی پزشکان قرار گرفتند. همه آنها علائم  شروع آلزایمر از جمله تجمع پلاک‌های آمیلوئید را داشتند. پزشکان دریافتند توسط امواج فراصوت می‌توانند به راحتی به درون این بافت(سد خونی مغزی) نفوذ کنند. این امواج در این حالت که سد خونی مغزی کمی شل بود گرمای ملایمی را برای دستکاری سلول‌ها تولید کرده بودند که این به پزشکان درباره مطالعه آن بخش کمک بسیاری کرد.

محققان همچنین به شرکت کنندگان "رنگ کنتراست"(contrast dye) ویژه‌ای که حاوی حباب میکروسکوپی بود، تزریق کردند. در حین ارسال پالس‌های امواج فراصوت، بیماران در دستگاه ام.آر.آی قرار گرفتند، تصاویر که از مغز آنها حین آزمایش ثبت شد، تأیید کرد که امواج فراصوت به مقصد رسیده است.

پزشکان اظهار کردند آزمایشات بیشتری برای تایید این موضوع لازم است و اگر تمامی آزمایشات با موفقیت انجام شوند می‌توانیم در آینده شاهد درمان بیماری آلزایمر باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آلزايمر فراصوت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۶۶۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهارمین همایش بین‌المللی معماری دست‌کند در خرم‌آباد برگزار می شود

به گزارش خبرآنلاین لرستان ،عطا حسن‌پور در این باره گفت : این همایش بین‌المللی با موضوع تاب آوری در برابر مخاطرات، تغییرات اقلیمی و بلایا در آبان‌ماه سال جاری با حضور مهمانان و پژوهشگران داخلی و خارجی در خرم‌آباد برگزار خواهد شد.
وی افزود : این همایش بین‌المللی با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان برگزار می‌شود.
حسن پور تصریح کرد: همایش یاد شده در محورهای مفاهیم و مبانی نظری، بستر فرهنگی و میراث ناملموس، بستر طبیعی در معماری دست‌کند، تجارب و حفاظت از معماری دست‌کند برگزار خواهد شد.
مدیرکل میراث‌ فرهنگی و گردشگری لرستان در پایان اظهار داشت : پژوهشگران، اساتید دانشگاه و علاقمندان می‌توانند چکیده مقالات خود را در این خصوص تا ۳۰ اردیبهشت به دبیرخانه این همایش بین‌المللی ارسال کنند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901666

دیگر خبرها

  • بارش‌های بهاری میهمان استان قزوین 
  • هشدار سازمان هواشناسی نسبت به افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریای خلیج فارس
  • ۴ ادویه ضد آلزایمر
  • وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی
  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • بانوی ۶۱ ساله اردبیلی نجات بخش جان همنوعانش شد
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • چهارمین همایش بین‌المللی معماری دست‌کند در خرم‌آباد برگزار می شود
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند