Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@11:08:32 GMT

خواب کافی از آلزایمر جلوگیری می کند

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۴۲۴۵۹

خواب کافی از آلزایمر جلوگیری می کند

خبرگزاری آریا - محققان دریافتند که در جریان خواب عمیق، امواج مغزی یک سیستم شستشو را در داخل مغز به راه می‌اندازند که می‌تواند از آن در برابر آلزایمر محافظت کند.
به گزارش خبرگزاری آریا از ایرنا، محققان در این مطالعه که بر روی 13 شرکت کننده در حال خواب انجام شد، پارامترهای مختلفی را از جمله امواج مغزی و جریان مایع مغزی-نخاعی مورد بررسی قرار داده و کشف کردند که قبل از شستشوی مغز توسط مایع مغزی-نخاعی که هر 20 ثانیه یک بار اتفاق می‌افتد، موجی الکتریکی در مغز ایجاد می‌شود که کل این عضو را پوشش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران پیش از جاری شدن هر موج از مایع مغزی-نخاعی، موجی از فعالیت الکتریکی در نورون‌های مغزی مشاهده کردند و دریافتند که این موج الکتریکی همیشه اول اتفاق می‌افتد و مایع مغزی-نخاعی همیشه چند ثانیه پس از آن در مغز جاری می‌شود، درست مثل شروع به کار یک ماشین لباسشویی مغزی بزرگ و آهسته!
آن طور که پژوهشگران می‌گویند، در واقع این موج الکتریکی آهسته که در مرحله خواب بدون حرکت سریع چشم دیده می‌شود، است که جاری شدن مایع مغزی-نخاعی را در مغز موجب می‌شود.
لورا لوییس استادیار دپارتمان مهندسی زیست پزشکی داشگاه بوستون و مولف ارشد این پژوهش با بیان این که مطالعه مذکور پیوند میان کمبود خواب و اختلالات نوروژنیک مغزی چون آلزایمر را آشکار می‌کند، می‌گوید: «اختلال در روند طبیعی خواب می‌تواند در افت سلامت مغز دست داشته باشد.»
این که تعداد این نوع از امواج الکتروفیزیکال آهسته در بیماران مبتلا به آلزایمر نسبت به سایرین کمتر است، اطلاعات جدیدی نیست اما این مطالعه نشان داد که کمتر بودن تعداد این موج‌ها به معنای شست و شوی کمتر مواد سمی از مغز است.
به عقیده پژوهشگران، این یافته‌ها به این حقیقت اشاره دارند که افراد می‌توانند با دریافت خواب کافی و با کیفیت در طول شب، خطر ابتلای خود به آلزایمر را کاهش دهند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۴۲۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مغز انسان شبیه‌سازی شد

ایتنا - ساخت چنین دستگاه‌هایی پله‌ای برای عصر بعدی هوش مصنوعی است.
دانشمندان هلند و کره جنوبی به تازگی دستگاهی به نام «ممریستور یونترونیک(مقاومت حافظه)» یا به عبارت دیگر سیناپس مصنوعی ساخته‌اند. این دستگاه که کمی قطورتر از موی انسان است، بخشی از مغز را شبیه‌سازی می‌کند که به ما در فکر کردن و یادگیری کمک می‌کند. این اولین باری نیست که دانشمندان تلاش می‌کنند دستگاهی ایجاد کنند که می‌تواند شبیه مغز انسان فکر کند، اما این دستگاه خاص است، زیرا مانند دیگر دستگاه‌ها ساخته نشده بلکه مانند مغز ما ساخته شده است.

به گزارش ایتنا از ایسنا، این دستگاه مغز مانند چیست و چرا تا این اندازه خاص است؟ ممریستور یونترونیک دارای یک کانال میکروسیال مخروطی است که داخل آن محلولی از نمک(کلرید پتاسیم) محلول در آب قرار دارد.

به نقل از دیجیتال‌ترندز، هنگامی که دستگاه سیگنال الکتریکی دریافت می‌کند، یون‌های موجود در محلول آب از کانال به سمت بالا حرکت می‌کنند و موقعیت خود را تغییر می‌دهند و این حرکت بر چگالی و هدایت یون تأثیر می‌گذارد. این اساسا میزانی که ممریستور می‌تواند الکتریسیته را هدایت کند، تغییر می‌دهد که به نوعی شبیه به نحوه اتصال سلول‌های مغزی قوی‌تر یا ضعیف‌تر بر اساس تجربیات ما است.

این ممکن است نزدیک‌ترین مدل به نحوه عملکرد مغز ما در یک محیط مصنوعی باشد و با تلاش‌های قبلی متفاوت است، زیرا کاملا از آب و نمک ساخته شده و برخلاف مدل‌های قبلی سیلیکون و فلزات ندارد.

اگرچه ممریستورها در پلتفرم‌های متداول مختلفی استفاده شده‌اند، اما با مغز انسان متفاوت هستند زیرا تنها به یک منبع اطلاعاتی مانند الکترون‌ها متکی هستند و فقط به ورودی‌های الکتریکی پاسخ می‌دهند. این با نحوه عملکرد سیناپس‌ها در مغز ما متفاوت است، زیرا سیناپس‌ها می‌توانند برای انجام کار به سیگنال‌های الکتریکی و شیمیایی تکیه کنند.

کاربردهای فعلی هوش مصنوعی، حتی پیشرفته‌ترین آنها، توانایی تفکر مستقل مانند مغز انسان را ندارند. در همین حال، مدل‌های زبانی بزرگ(LLM)، در حالی که ممکن است شبیه به مغز ما به نظر برسند، فقط مجموعه‌ای از کلماتی هستند که افراد دیگر و ماشین‌ها بیان کرده‌اند. توانایی آنها در خلقت ناشی از یادگیری از انسان است و نه از توانایی آنها در تفکر مستقل.

این تحقیق که توسط محقق دکتری تیم کامسما(Tim Kamsma) رهبری می‌شود، نتیجه مشترک کار انجام شده توسط دانشگاه اوترخت در هلند و دانشگاه سوگانگ در کره جنوبی است. این اولین بار در نوع خود است که از کانال‌های یونی سیال برای شبیه سازی مکانیسم‌های پیچیده مایع در مغز استفاده می‌شود. با این حال، به رغم این جهش، دستگاه‌های ممریستورهای یونترونیک هنوز در مراحل ابتدایی خود هستند و استفاده از آنها برای ساخت رایانه‌های نورومورفیک(neuromorphic) هنوز نیاز به پیشرفت دارد.

ساخت چنین دستگاه‌هایی پله‌ای برای عصر بعدی هوش مصنوعی است.

دیگر خبرها

  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین‌بار در جهان
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین در جهان
  • خودروهای برقی خطرناکند؟
  • ۴ ادویه ضد آلزایمر
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • مغز انسان شبیه‌سازی شد
  • حدیث روز | با معلم خود چگونه برخورد کنیم؟
  • ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن آسیب می رساند
  • از جی کلاس برقی تا تغییر نام مدل های بنز
  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟