Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@10:26:35 GMT

تشخیص پارکینسون به کمک نوار مغزی

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۰۵۸۶۰

تشخیص پارکینسون به کمک نوار مغزی

محققان آمریکایی به تازگی موفق شده‌اند به کمک نوار مغزی، بیماری پارکینسون را تشخیص دهند.

به گزارس سرویس ترجمه ایمنا، بیش از ۱۰ میلیون انسان در سراسر جهان از بیماری پارکینسون رنج می­‌برند، حال آنکه تاکنون هیچ اسکن مغزی نتوانسته است این بیماری را به طور قطعی تشخیص دهد. متخصصان مغز و اعصاب برای شناسایی این بیماری از افراد می‌خواهند کارهای خاصی مانند نوشتن، نقاشی کشیدن، راه‌رفتن و صحبت‌کردن انجام دهند، سپس حالات صورت و اندام‌­های حرکتی آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌­دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 گروهی از محققان دانشگاه "Oregan" و دانشگاه "California" در سن دیگو آمریکا در مورد استفاده از نوار مغزی (EEG) برای تشخیص بیماری پارکینسون یک بررسی جدید انجام دادند. آن‌ها نوار مغزی ۱۵ بیمار مبتلا به پارکینسون و ۱۶ فرد سالم را ارزیابی کردند و دریافتند امواج قسمت فوقانی مغز مبتلایان به پارکینسون که هیچ گونه دارویی مصرف نکرده بودند در مقایسه با امواج پایینی مغز آن‌ها، دارای زوایای تیزتری است.

روش EEG شامل دریافت سیگنال‌های مغز توسط الکترودهای سطحی، بهبود سیگنال‌ها و در نهایت چاپ و آنالیز آن‌ها می‌شود. امواج خام مغزی همانند موج سینوسی اما کمی ناهماهنگ‌تر بالا و پایین می‌رود؛ در نظر گرفتن زاویه و شیب این موج‌­ها برای تشخیص بیماری پارکینسون بسیار اهمیت دارد. 

 محققان هنوز مطمئن نیستند که نوار مغزی در مقایسه با شیوه‌های نظری کنونی، روش بهتر و مطمئن­‌تری برای تشخیص این بیماری است یا خیر، بنابراین تحقیقات بیشتری باید در این زمینه انجام شود. در حال حاضر، پزشکان برای درمان پارکینسون، تجویز دارو و یا استفاده از روش تحریک الکتریکی مغز را توصیه می‌کنند. امید است نوار مغزی، یک شیوه غیر تهاجمی نویدبخش برای تشخیص بیماری پارکینسون در آینده محسوب شود.  

نتایج این تحقیق در مجله eNeuro منتشر شده است.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پارکینسون تازه های پزشکی تشخیص سلامت نوار مغناطیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۵۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری مرموز؛ بلای جان نظامیان اسرائیلی

یک رسانه عبری زبان فاش کرد نظامیان اسرائیلی بازگشته از نوار غزه به بیماری‌های مرموزی مبتلا شده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه یدیعوت آحارانوت در گزارشی از بیمارهایی خبر داد که نظامیان اسرائیلی بازگشته از نوار غزه دچار آن شده و پزشکان برای تشخیص علت و تجویز دارو برای آن دچار مشکل شده‌اند.

به نوشته این رسانه عبری زبان، نظامیان بازگشته از جنگ‌ و درگیری در نوار غزه دچار مشکلات جسمی ‌شده‌اند که پزشکان از تشخیص و به تبع آن تجویز معالجه برای آن دچار مشکل شده‌اند.

در ادامه این گزارش آمده است، نظامیان مذکور که اکثر زخمی‌های جنگ در نوار غزه هم هستند و در مراکز توانبخشی بستری می‌باشند از مشکلات جسمی و روحی شدیدی رنج برده و حتی برخی از آنها به دلیل شدت مشکلات قدرت تکلم طبیعی خود را هم از دست داده‌اند.

این رسانه تاکید کرد، جراحات وارد شده به این نظامیان در نوار غزه قدرت تکلم، شنوایی، خوردن و نوشیدن صحیح را از آنها گرفته است.

نری بالید، کارشناس گفتار درمانی در بیمارستان توانبخشی ایخلوف در این رابطه گفت: برخی از نقاط ضعف در این افراد به وجود آمده است که اگر نتوانیم به راه حلی برای معالجه آن برسیم، تا سالیان درازی همراه آنها باقی خواهد ماند.

او گفت: شماری از نظامیان زخمی  با ضعف شدید شنوایی به اینجا منتقل شده‌اند، این مسئله از طریق وزوز گوش یا نوعی حساسیت نسبت به سر و صدای بالا یا دشواری در فهم سخنان طرف مقابل در صورت وجود هیاهو نمایان می‌شود.

این در حالی است که برخی دیگر هم با مشکل شنیدن صحیح صدا مشکل هستند و تارهای صوتی شماری از آنها آسیب جدی دیده است.

این کارشناس در عین حال اعتراف کرد: در بسیاری از موارد نظامیان آسیب‌های شدیدتری هم دیده‌اند اما ما قادر به کشف فوری آنها نبوده و بعد از چند هفته یا چند ماه متوجه آن می‌شویم، یکی از این موارد ناتوانی آنها در صحبت کردن طولانی با صدای بلند است، چنین مواردی نمی‌تواند در تست‌های استاندارد اولیه انجام گرفته از آنها مشخص شود.

مشکل دیگر موجود ناتوانی نظامیان بازگشته از نوار غزه ، یادآوری واژه‌ها یا نام اشخاص است، همچنین آنها مشکلاتی در بازگو کردن دقیق کلمات در زمانی که می‌خواهند در مورد مسئله‌ای سخن بگویند مواجه می‌شوند.

متخصص مذکور معتقد است، شاید مجروحیت‌های جسمی آشکار به مرور زمان بهبود پیدا کنند اما این نوع مشکلات که به شکل فیزیکی قابل تشخیص نیستند کیفیت زندگی این نظامیان را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد زیرا آنها می‌بینند که توانایی برقراری ارتباط با دیگران حتی بکارگیری تلفن را ندارند.

21 درصد از نظامیان اسرائیلی تحت درمان روانی قرار گرفته‌اند

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیماری مرموز؛ بلای جان نظامیان اسرائیلی
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبد را جدی بگیرید
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو